Kontorstoler

Kontorstoler spiller en viktig rolle i å skape et ergonomisk og komfortabelt arbeidsmiljø. Valg av riktig kontorstol kan bidra til å forbedre helsen, trivselen og produktiviteten til ansatte. Ergonomiske løsninger som justerbarhet, god ryggstøtte og komfortabel polstring er viktige faktorer å vurdere.

I tillegg til kontorstoler er det også viktig å velge andre kontormøbler som skrivebord, oppbevaringsløsninger og møbler for møterom som bidrar til å skape en effektiv og trivelig arbeidsplass. Ved å ta hensyn til behovene til de ansatte og investere i kvalitetsmøbler, kan bedrifter skape et optimalt arbeidsmiljø som fremmer helse, trivsel og produktivitet. Vi kjøper og selger brukte kontormøbler og hjelper deg med å finne kontorinnredning til deres nye kontor.

Kontorstoler

Behagelige kontorstoler

Kontorstoler med riktig ergonomisk utforming bidrar til å redusere belastningen på kroppen og forebygger muskel- og skjelettplager. Justerbarhet av setehøyde, ryggstøtte, armlener og setedybde er viktige funksjoner som bidrar til komfort og støtte.

Feil bruk av kontorstoler kan føre til dårlig holdning, smerter i rygg og nakke, og redusert produktivitet. Riktig utformede kontorstoler kan bidra til å opprettholde riktig kroppsholdning og bidra til en sunnere arbeidsplass. Ergonomiske kontorstoler reduserer risikoen for arbeidsrelaterte skader som karpaltunnelsyndrom og belastningsskader. Støtte for korsryggen, justerbar nakkestøtte og tilstrekkelig polstring er viktige faktorer som bidrar til å beskytte ansattes helse.

Typer stoler på markedet

 • Ergonomiske kontorstoler: Disse stolene er spesielt utformet for å gi optimal støtte og komfort. De har ofte funksjoner som justerbare armlener, ryggstøtte, setedybde og setehøyde for å tilpasses brukerens individuelle behov.
 • Konferansestoler: Disse stolene er designet for møterom og konferanserom. De kan være polstret eller i enkle design og fokuserer på komfort for lengre perioder med sittende arbeid.
 • Besøksstoler: Besøksstoler er vanligvis enkle stoler som brukes i resepsjonsområder eller i møterom for besøkende. De kan være polstret eller i et mer minimalistisk design, avhengig av behovene til arbeidsplassen.
 • Ståstoler: Ståstoler er utformet for å gi støtte og komfort til brukere som foretrekker å stå eller jobbe ved høye bord. De har ofte justerbare funksjoner for å tilpasses ulike høyder og arbeidsstillinger.

Ergonomiske løsninger for kontorstoler

Justerbarhet: Ergonomiske kontorstoler bør ha flere justeringsmuligheter, for eksempel setehøyde, setedybde, ryggvinkel og armlenestøtte. Dette gjør det mulig for brukerne å tilpasse stolen til sin unike kroppsstørrelse og preferanser.

Ryggstøtte: En god kontorstol bør ha en justerbar ryggstøtte som gir støtte til korsryggen og fremmer en rett og behagelig sittestilling.

Polstring og pustende materialer: Komfortabel polstring og pustende materialer bidrar til å redusere trykkpunkter og opprettholde en behagelig temperatur under lengre perioder med sittende arbeid.

Riktig setedybde og bredde: Setedybden skal være tilpasset brukerens lår for å sikre god blodstrøm og unngå ubehag. Bredden på setet bør også være tilstrekkelig for å gi nok plass til brukerens setemuskler.

Andre kontormøbler for arbeidsplassen

Skrivebord: Et godt utformet skrivebord med tilstrekkelig plass til datamaskinutstyr og arbeidsmaterialer er essensielt. Justerbarhet i høyden gir brukerne mulighet til å stå eller sitte etter behov.

Oppbevaringsløsninger: Hyller, skap og skuffeseksjoner gir arbeidstakere mulighet til å organisere og oppbevare dokumenter og kontorutstyr på en ryddig og tilgjengelig måte.

Møbler for møterom: Møterom krever egnede bord og stoler for effektive og komfortable møter. Disse møbelene bør også ha teknologiske funksjoner som muliggjør enkel tilkobling av presentasjonsutstyr.

Fellesområder: Komfortable stoler og bord i fellesområder bidrar til avslapping og sosialt samvær på arbeidsplassen.

Montering av kontorstoler

Vi hjelper deg med å montere kontormøbler, kontorstoler og annet kontorutstyr. Ønsker du å gjøre dette selv kan du lese våre tips under:

Slik monterer du kontorstoler

 • Les instruksjonene: Start alltid med å lese grundig gjennom instruksjonene som følger med kontorstolen. Instruksjonene vil gi spesifikk informasjon om monteringstrinnene og eventuelle verktøy som trengs.

 • Kontroller delene: Sjekk om alle deler er til stede i pakken og forsikre deg om at ingenting er skadet. Dette inkluderer sete, ryggstøtte, armlener, base og hjul.

 • Fest hjulene: Hvis stolen har hjul, fest dem til basen ved å sette dem inn i de tilsvarende hullene på basen. De fleste hjul kan bare trykkes inn på plass, men noen kan kreve litt kraft eller en lett rotasjonsbevegelse for å låses på plass.

 • Fest sylinderen: Sylinderen er den delen som kobler setet til basen og tillater justering av setehøyden. Sett sylinderen inn i midten av basen og trykk den på plass. Du kan høre en liten klikkelyd når den er sikret.

 • Fest setet: Fest setet til toppen av sylinderen ved å plassere det over og trykke det nedover. Igjen kan det hende du hører en klikkelyd når det er korrekt festet.

 • Fest ryggstøtten: Hvis ryggstøtten er avtagbar, fest den til setet ved å bruke de medfølgende festemidlene. Pass på at alle skruer er godt festet, men ikke stram dem for hardt, da det kan skade møbelets materiale.

 • Fest armlener: Hvis kontorstolen har armlener, fest dem til setet ved hjelp av de medfølgende festemidlene. Sørg for å følge instruksjonene for riktig posisjonering og justering av armlenene.

 • Justerbarhet: Kontroller om stolen har justerbare funksjoner, for eksempel setehøyde, ryggstøtte eller armlener. Følg instruksjonene for å justere disse funksjonene i samsvar med dine preferanser.

 • Sikkerhet og stabilitet: Kontroller at alle deler er ordentlig festet og strammet. Test stolen ved å sitte i den og justere setehøyden og ryggstøtten for å sikre at de fungerer som de skal. Sjekk også at hjulene ruller jevnt og låser seg når nødvendig.