Hvorfor er valg av kontormøbler viktig

Kontormøbler? Det er jo bare møbler, så det kan vel ikke være så veldig viktig? Selv om det er fort gjort å tenke dette eller noe lignende, så er dette noe uten rot i virkeligheten. Kontormøbler er faktisk viktigere enn det man gjerne tror!

For bedrifter med et stramt budsjett, er det svært vanlig å se etter områder hvor de kan kutte ned på. Om nye kontormøbler tilfeldigvis er det neste punktet på innkjøpslisten, så er det enkelt å tenke at det er helt greit å nedprioritere dette. Men bør man egentlig gjøre det?

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor valg av kontormøbler er viktig. Nedenfor kan du altså lese noen av grunnene til at man ikke bør nedprioritere innkjøp som dette.

Valg av kontormøbler viktig

Det legger til rette for en mer effektiv arbeidsdag

De riktige kontormøblene kan føre til en mer effektiv arbeidsdag. Selv om det kan være litt vanskelig å se koblingen her, så er det helt sant.

For de som tilbringer store deler av eller hele dagen sittende ved et skrivebord, er valg av kontormøbler faktisk helt avgjørende for hvor mange gjøremål de klarer å krysse av på gjøremålslisten. En god arbeidsstilling er avgjørende for arbeidsflyten.

Det vil derfor være utelukkende fordelaktig å legge litt ekstra tid ned i det å velge ut kontormøbler til de ansatte. Faktisk så kan ordentlige kontormøbler anses som en investering i selve bedriften, da det kan få de ansatte til å utføre mirakler!

Det minimerer eventuelle arbeidsrisikoer

Om jobben din går ut på at du stadig er på farten og bruker minimalt med tid i sittende stilling, så vil bedriften kunne komme unna med å kjøpe en litt billigere stol til deg. For da utgjør kontorstolen uansett en veldig liten risiko.

Men dersom du er en person som sitter foran dataskjermen i 7,5 timer eller kanskje til og med enda mer hver eneste dag, så er valg av kontormøbler desto viktigere. Jo lenger du sitter, jo høyere kvalitet bør møblene på kontoret ditt være laget av.

Enhver bedrift bør derfor investere i kontormøbler (skrivebord og kontorstol, for å være nøyaktig) utviklet i samsvar med ergonomiske prinsipper. Her er det også viktig å huske at alle er forskjellige, og derfor bør valg av kontorstol være basert på personlige preferanser.

Det øker de ansattes trivsel

Om det går rykter på huset om at de ansatte mistrives på jobb, så kan et dårlig valg i forbindelse med kontormøbler være en medvirkende faktor. Kontormøblene kan nemlig enten direkte og indirekte føre til at noen mistrives på arbeidsplassen sin.

For at de ansatte skal trives, er det viktig at ledelsen tar gode valg både i forbindelse med møbler på kontorene og møbler i fellesarealet. Med det mener vi området hvor de ansatte oppholder seg utenfor kontortiden.

I dette området er det naturligvis ikke skrivebord, kontorstoler og oppbevaringsmøbler som gjelder. Her bør du i stedet vurdere å sette noen hyggelige møbler som en sofa, et par lenestoler og et koselig bord som folk kan samle seg rundt og snakke sammen.