Hvilke kontormøbler bør du kjøpe

Kontormøbler er en fellesbetegnelse for møbler man ofte ser i et kontorlokale og kontorlandskaper. Det kan være skrivebord, forskjellige typer stoler og oppbevaringsmøbler som skap, skuffereoler og bokhyller.

Kontormøbelmarkedet flyter nærmest over av gode alternativer, og da er det enkelt å tenke at det er en smal sak å finne noe som faller i smak. Men dette er faktisk ingen selvfølge. Om du ikke vet nøyaktig hva du ser etter, så kan det være svært vanskelig å kjøpe kontormøbler.

I denne artikkelen skal vi derfor ta en titt på disse tre produktkategoriene og få kartlagt hva det kan være greit å ha i bakhodet ved kjøp av hver av disse kontormøblene.

Hvilke kontormøbler bør du kjøpe

Kjøpe kontorstoler

Kontormøbelmarkedet består av skrivebord i mange forskjellige stiler. Det finnes skrivebord hvor du er avhengig av å sitte på en stol, men det finnes også hev- og senkbare skrivebord for de som foretrekker å arbeide stående.

Hvor vidt brukeren har behov for stol eller ikke, er ikke det eneste kriteriet man går etter. Utformingen på skrivebordet spiller også en rolle. Skrivebord kommer formet både som et rektangel og i L-form. Et annet ord for L-formede skrivebord er hjørneskrivebord.

Et annet kriterium det er vanlig å gå etter, er hva skrivebordet skal brukes til. Dette vil gi en pekepinn på hvilket skrivebord du trenger. Om skrivebordet er arbeidsplassen din, så kan det lønne seg med god plass på toppen og gode oppbevaringsmuligheter i selve skrivebordet.

Kontorstol

Når du skal kjøpe kontorstol, så er det viktig å reflektere over hvor mye du faktisk skal bruke den. En person som sitter i én time eller kanskje to vil nemlig trenge en annen type stol enn noen som tilbringer hele arbeidsdagen i stolen.

Dermed er valg av kontorstol viktigst for de som skal bruke den aktivt. De må nemlig ha en stol av kvalitet som gjerne er designet med utgangspunkt i ergonomiske hensyn, slik at arbeidet ikke fører til slitasje på kroppen.

Oppbevaringsmøbler

Den neste produktkategorien vi skal se på, er oppbevaringsmøbler. Som nevnt innledningsvis så kan dette være møbler som skap, skuffereoler og bokhyller. Oppbevaringsmøbler finnes i forskjellige størrelser og farger.

Behovet for slike møbler vil variere med utgangspunkt i hva jobben din består av. En jobb som for eksempel arkivar krever naturligvis mye mer oppbevaring enn for eksempel en fotograf.

Om du har behov for oppbevaringsmøbler er det størrelsen på møblet, oppbevaringsmulighetene og designet på det aktuelle møbelet som spiller mest rolle.

Da disse møblene ikke brukes på samme måte som et skrivebord og en kontorstol, men i stedet fungerer som et sted hvor du oppbevarer arbeidsutstyr og papirer, så stiller man ikke de samme kravene til denne produktkategorien.

En generell huskeliste

En generell huskeregel i en slik kjøpsprosess, er at dette handler om smak og behag. Det er derfor ikke sikkert at et møbel som fungerer for en person kommer til å fungere like bra for en annen person.

Det å gjøre gode valg i forbindelse med kjøp av kontormøbler, kan også være med å øke trivselen på arbeidsplassen.

Har bedriften planer om å flytte til nye lokaler? Våre samarbeidspartnere bistår med bedriftsflytting i Oslo.